A WINK Egyesület honlapja

WINK Nemzetközi Kulturális Művészeti és Sport Egyesület

Kapcsolat

WINK Nemzetközi Művészeti Kulturális és Sport Egyesület honlapja

Székhely:

Budapest, 1108, Harmat utca 210.

Az egyesület ny.t. száma:
01-02-0011751;

Adószám:
18188772-1-42

Bankszámla szám:
11719001 20354370 00000000 

E-mail:

info@selyemut.org

Látogatás Fuzhou és Wuyishan városokban

2019.01.15.

Látogatás Fuzhou és Wuyishan városokban

A Wink Nemzetközi Művészeti és Sport Egyesület (WNKMSE) Kínában járt tagjai ellátogattak Fujian tartományba.

A Wink Nemzetközi Művészeti és Sport Egyesület (WNKMSE) tagjai látogatást tettek Fuzhou városában (Fujian tartomány székhelye), ahol fogadta őket a Bao Min úr a kulturális kapcsolatokért felelős vezető, továbbá Lin Zhengjia úr, a Jiaxin Haitan Holding Group vezérigazgatója.

Lehetőség volt megcsodálni Lin Zhengjia úr, a világon egyedülálló lakkfestészeti magángyűjteményét, a Laquery Art Gallery- ben. Sokan nem tudják, hogy a Japánból elhíresült lakkfestészet bölcsője Kína és Lin úr büszkélkedhet a világ legnagyobb gyűjteményével. 

A következő állomás a varázslatos Wuyishan, melynek nemzeti parkja 1999-óta az UNESCO Világörökség része.  Itt Peng Xiulian, Wuyishan alpolgármester asszonya fogadta a delegációt és megtartotta első ülését a Selyemút Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség.

Az egyesület tagjai fáradságot nem kímélve felmásztak a Wuyi hegyre, lépést tartva egy 90 éveiben járó aktív házaspárral és lencsevégre kaphatták a táj szépségeit az autentikus tutajokról is.

Az út során folytatott megbeszélések egyik fő tematikája a Kína és Magyarország között létrejött diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulója, melynek alkalmából az egyesület egy kiállítást tervezz létre hozni az elmúlt 6 év fotóiból, ami közel 20 magyar és kínai fotóművész, közel 400 alkotása és egy széles skálán keresztül mutatja be a két országot.

A kínai út több állomásán kísérte a magyar delegációt Xu Xun úr,  a China Pictorial Kiadó (Renmin Huabao) igazgatója, fotóriportere és Zhu Quingfu, Fujian Tartomány Fotóművészeti Egyesületének elnökhelyettese is.

A WNKMSE köszönetét fejezi ki Xiamen, Pingtan, Fuzhou, Wuyishan városok vezetőségének, szervezeteinek és az esemény kínai és magyar támogatóinak, hogy létre tudott jönni ez a felejthetetlen esemény, mely tovább erősíti a két ország kulturális és gazdasági kapcsolatait.

A  WNKMSE delegációjának tagjai:

  • Wei Xiang elnök
  • Székely Edit alelnök
  • Szamódy Zsolt Olaf alelnök
  • Benkő Imre
  • Palásti Lajos Erik
  • Simonyi Balázs
  • eM.Soós György
  • Á.Tóth József
  • Wang Yinghe


vissza

Hozzászólások